Özel Saint Benoit Fransız Lisesi’nden 2013 yılında mezun olan Zeynep Ünal, eğitimine Sabancı Üniversitesi Psikoloji bölümünde devam etmiş ve başarı ile mezun olmuştur.
Lisans eğitimine devam ederken bir sene boyunca Vakıfbank Umut Çocukları İlköğretim Okulu’nda kimsesiz, ihmal ve istismara uğramış farklı dezavantajlı çocuklarla çalışma imkanı bularak öğrencilerin kişisel gelişimlerinede yardımcı olarak, çevreye daha duyarlı birer birey olarak yetişmelerine katkı sağlamıştır.
Lisans eğitimine devam ederken Prof. Dr. Sedat Özkan’ın kurmuş olduğu Özel Hümanite Tıp Merkezinde ve Çapa Hastanesi Konsültasyon Liyezon Bölümünde stajyer psikolog olarak çalışmıştır.
Yüksek lisans eğitimini Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünde tamamlamışmış ve şu anda “Klinik Psikologların Mesleki Deneyim ve Kişilik Özelliklerinin Mesleki Tükenmişlik Düzeyleri Üzerindeki Etkisi” konulu uzmanlık tezini tamamlama aşamasındadır.
Yüksek lisans sürecinin ilk senesinde Dr. Emel Stroup (ABPP, ACT), ikinci senesinde ise Uzm. Klinik Psikolog Neşe Ulaşan süpervizyonunda yetişkinlere Bilişsel Davranışçı Terapi yönelimli psikoterapi seansları yapmıştır.
Yüksek lisansının ikinci senesinde Psikososyal Onkoloji Derneği Kurucusu ve Başkanı olan Prof. Dr Sedat Özkan ile yine yolları kesişmiş, kendisinden psiko-onkoloji ( kanser psikolojisi) eğitimi alma fırsatı yakalamış ve daha sonra 6 ay süre boyunca Hümanite Tıp Merkezinde kendisinin akademik asistanlığını yaparak danışanlarla görüşmeler düzenlemiştir.
Klinisyenlik becerilerini geliştirmek, danışanlarının zarar görmesini engellemek ve bilgilerini bilime dayandırmak amacıyla Emel Stroup (ABPP, ACT) tarafından açılan ve kâr gütmek amaçlı olmayan “Beck Yönelimli Kognitif Terapi ve Klinik Becerileri Geliştirme Programı"na kabul edilmiştir ve şu anda devam etmektedir. Burada 1 yıl süre ile ( 1 Temmuz 2018- 1 Temmuz 2019) Dr. Emel Stroup tarafından verilen süpervizyonlara ve doktora seviyesindeki derslere katılarak klinik bilgi ve becerilerini bilim ışığında etik bir biçimde geliştirme fırsatı yakalamıştır.
Bu süre içinde aynı zamanda 62 saatlik “Kognitif Terapi Workshop Sertifika Programı”nı tamamlamıştır.
Programda yer alan iki meslektaşı ile birlikte eğitimlerde psikolog ve psikiyatristlere “Travmaya İlişkin Suçluluk Duygusunun Kognitif Tedavisi : Kavramsal Temeller Ve Tedavi Ana Hatları”, “Erp (Maruz Bırakarak Tepki Önleme) Uygularken Terapistlerin Düştüğü Gizli Tuzaklar”, “Anksiyete Bozuklukları : Neden Sürer Ve Nasıl Tedavi Edilir ?” gibi sunumlar yaparak Mayıs 2019 da Fenerbahçe Gönüllü Evi’nde halka açık “Kaygımın Kontrolü Bende (Anksiyete Bozukluklarının Kognitif Tedavisi)” isimli seminerler vermiştir.
Uzmanlık alanları; Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB-Takıntı), Kaygı Bozuklukları (Panik Bozukluk, Sosyal Fobi, Yaygın Kaygı Bozukluğu, Agorafobi), Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Kayıp ve Yas, Kanser Psikolojisi ve Tükenmişliktir.
Şuanda Bilişsel (Kognitif) Davranışçı Terapi yönelimini kullanarak, yetişkin ve ergenlerle bireysel seanslar gerçekleştirmektedir.
Aldığı Eğitimler
- Kognitif Terapi Workshop Sertifika Programı (62 saat)
- Eğitimci: Dr. Emel Stroup (ABPP, ACT)
- İçerik:
- Kognitif Terapi Yönelimli Klinik İlk Görüşme & Terapi Becerileri
- Kognitif Terapi İlkeleri ve Depresyon Tedavisinde Uygulanması
- Kognitif Terapinin Anksiyete Tedavisinde Uygulanması
- Kognitif Terapinin OKB Tedavisinde Uygulanması
- OKB’de ERP (Maruz Bırakarak Tepki Önleme)’nin Uygulanması
- Travma Sonrası Stres Bozukluğunun Kognitif Terapide Klinik Pratik Uygulamalar ile Tedavisi
- Psikoonkoloji Eğitimi (12 Saat)
- Eğitimci : Prof. Dr Sedat Özkan - Psikososyal Onkoloji Derneği Kurucusu ve Başkanı - Ulusal Psiko-Onkoloji Kongreleri Başkanı 1990-2015
Danışmanlık verdiği modüller (Detaylı Bilgi için Aşağıda Yer Alan Modül Adının Üzerini Tıklayın!)
Oturum ücreti: 235TL
Evlilik
Nitelikli Ebeveynlik
Nitelikli Yaşam
- 18 - 25 Yaş Arası - Ergenlikten Yetişkinliğe Geçiş Süreci ve Zorlukları
- Akıllı Telefon Bağımlılığı
- Aşırı Çekingenlik (Sosyal Kaygı)
- Çevrimiçi Oyun Bağımlılığı
- Değişim Yönetimi
- Duygular ile İlgili Farkındalık
- Erteleme Davranışı ile Başa Çıkma
- Hayır Diyebilmek
- İletişim Becerisi
- Karar Verme Güçlüğü
- Kendinle Tanışma
- Kronik Hastalık Teşhisi Almış Aile Üyesi ile Yaşamak
- Motivasyonun Püf Noktaları
- Mutlu Yalnızlık
- Mutluluk Psikolojisi
- Mükemmeliyetçilik
- Olumsuz Beden Algısı
- Özgüven (Yetişkinlikte Özgüven Nasıl Kazanılır?)
- Performans Kaygısı
- Potansiyelini Ortaya Çıkarma
- Sevdiklerimizin Ölümü ve Yas Süreci
Romantik İlişki